KNAW

NARCIS classificatie

In NARCIS zijn experts (waaronder alle hoogleraren en UHD's) en de onderzoeksorganisaties ingedeeld met behulp van de NARCIS classificatie (voorheen NOD classificatie).

Download hier de NARCIS classificatie.

Indeling NARCIS classificatie

De NARCIS classificatie bestaat uit 2 hoofdrubrieken. De A-code geeft een overzicht van aandachtsgebieden en de D-code rubriceert de wetenschappelijke disciplines, bijvoorbeeld het aandachtsgebied A85100 Kunst en cultuur of de discipline D23231 Neurologie. Daarnaast bevat de classificatie een C-code. Deze code omvat een zestal interdisciplinaire onderzoeksgebieden, bijvoorbeeld C50000 Milieustudies. De NARCIS Classificatie is in 2009 herzien.

Zoeken in NARCIS

Zoeken met behulp van de NARCIS classificatie kan op twee manieren:

Zoeken met behulp van facetten

In NARCIS worden de classificatiecodes als facet (inperking) weergegeven bij personen en instituten in de linkerkolom.

Zoek direct in het zoekscherm met behulp van de classificatiecode

Ook kan men een classificatiecode in het zoekveld typen en op deze manier een overzicht krijgen van experts en/of instituten op dat aandachtsgebied of die discipline.

Voorbeelden van zoeken

U kunt op twee manieren zoeken naar instituten op het gebied van Vrouwenstudies.

Zoeken met behulp van facetten

U zoekt organisaties op het gebied van Vrouwenstudies. Op de homepage van NARCIS klikt u op het tabblad Organisaties. Bij het facet Classificaties (in de linkerkolom) klikt u op 'Alle Classificaties'. In het overzicht van alle classificaties, zoekt u het facet Vrouwenstudies en u klikt hierop. U ziet dan een lijst van instituten op dit gebied.

Zoek direct in het zoekscherm met behulp van de classificatiecode

U heeft in de NARCIS classificatie opgezocht dat de code voor Vrouwenstudies C40000 is. Deze code typt u in het zoekveld. Vervolgens klikt u op organisaties, en u krijgt een overzicht van relevante organisaties.

Omhoog


Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie