KNAW

Organisatie

Leerstoelgroep Technologie en agrarische ontwikkeling opgeheven

Behoort tot Social Sciences Group
Behoort tot Wageningen University
Behoort tot Wageningen University & Research centre
Adres Hollandseweg 1, 6706 KN Wageningen
Routebeschrijving Google Maps
Postadres Postbus 9109, 6700 HB Wageningen
Taak Technologie en agrarische ontwikkeling is een leerstoelgroep die zich richt op de sociale integratie van landbouw, wetenschap en technologie.
Het belangrijkste studiegebied is bio-wetenschap en plantenbiotechnologie in relatie tot de agrarische productie en participatie van boeren. Een belangrijk aandachtspunt van de leerstoelgroep is hoe, in agrarische samenlevingen, technologie-overdracht en maatschappelijke ontwikkelingen elkaar beinvloeden.
Centrale doelstelling is om de manieren te begrijpen hoe materiƫle en sociale milieus tot technologische keuzes leiden. Dit begrip leidt tot een betere exploitatie van de range van keuzes die openstaat voor technologen en maatschappij, met de mogelijkheid nieuwe en minder bekende wegen te openen en te bewandelen. Het onderwijs dat door TAO verzorgd wordt verheldert de sociale beinvloeding van landbouwkundige technologieen door degelijke concepten en methodologieen aan te leren, met gebruikmaking van voorbeelden uit onderzoeksprojecten van TAO.
TAO's onderzoek richt zich op agrarische technologieen zoals plantenveredeling, bestrijding van plagen, virologie, geografische informatiesystemen of op technologische aanpassingen zoals het behoud van genetische variatie van planten, contractteelt, zaadsystemen en de organisatie van landbouwkundig onderzoek en onderwijs.
Naast onderzoek en onderwijs kijkt de leerstoelgroep naar mogelijkheden voor het hervormen van (bio)technologiesche ontwikkelingen door verschillende groepen actoren bij elkaar te brengen door het reorganiseren van de verbindingen tussen (bio) technologische leveranciers en klantgroepen.

Personen

Lopend onderzoek

Afgesloten onderzoek

Classificatie


Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie