KNAW

Publicatie

Storm en bosbeheer : afwegingen voor het laten liggen of ruimen van stormhout (2009)

.
Pagina-navigatie:
Titel Storm en bosbeheer : afwegingen voor het laten liggen of ruimen van stormhout
Auteur Oosterbaan, A.; Berg, van den C.A.; Boer, de T.A.; Jong, de J.J.; Moraal, L.G.; Niemeijer, C.M.; Veerkamp, M.; Verkaik, E.
Datum 2009
Trefwoord(en) bossen, stormen, dood hout, biodiversiteit, bosecologie, recreatie, kosten, bosbeheer, bosplagen, nederland, openbare mening, gelderland, forests, storms, dead wood, biodiversity, forest ecology, recreation, costs, forest administration, forest pests, netherlands, public opinion, gelderland, Forest Management
Taal Nederlands
Type Rapport
Uitgever Alterra
Samenvatting Naar aanleiding van de storm van januari 2007 is een onderzoek uitgevoerd om een afwegingskader te maken waarmee bosbeheerders gefundeerde beslissingen kunnen nemen over de hoeveelheid te ruimen stormhout en de hoeveelheid die in het bos blijft liggen. Hiervoor zijn gedurende 3 jaar op een aantal locaties in de boswachterij Nunspeet met verschillende hoeveelheden stormhout ontwikkeleingen m.b.t. de ecologische aspecten gevolgd. Daarnaast is gekeken naar de economische aspecten en naar de mening van de bezoekers over het laten liggen van stormhout. Op basis van de onderzochte effecten is een afwegingstabel gemaakt, waarmee voor een opstand of bosgebied een overzicht kan worden verkregen welke aspecten pleiten voor resp. laten liggen of ruimen van stormhout.
Publicatie http://library.wur.nl/WebQuery/wurpubs/389936
Persistent Identifier urn:nbn:nl:ui:32-389936
Metadata XML
Bron Wageningen Universiteit & Researchcentrum

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie