KNAW

Publication

Bewonersparticipatie in het openbaar groenbeheer : 'State of... (2011)

.
Pagina-navigatie:
Title Bewonersparticipatie in het openbaar groenbeheer : 'State of the art' na vijf jaar zelfbeheer in de wijk EVA-Lanxmeer (Culemborg)
Author Kruit, J.; Veer, P.; Gorter, F.; Gurp, van T.; Landburg, G.; Steijven, K.; Remme, R.P.; Vermeulen, M.H.; Trienekens, L.
Date 2011
Reference(s) openbaar groen, groenbeheer, bewonersparticipatie, stedelijke gebieden, betuwe, Openbare parken en groenvoorzieningen, public green areas, management of urban green areas, community participation, urban areas, betuwe, Public Green and Parks
Language Dutch
Type Report
Publisher Wageningen UR Wetenschapswinkel
Abstract De wijk EVA-Lanxmeer (1997) is een duurzame woon- en werkwijk in Culemborg, op een grondwaterwingebied van Vitens. Het is een voorbeeldproject op het gebied van duurzame stedenbouw en participatief beleid. Het wordt door gemeenten en groepen burgers in binnen- en buitenland gebruikt om inspiratie, kennis en ervaring op te doen en uit te wisselen op het gebied van innovatief denken binnen de eigen gemeentelijke organisatie. Bewoners onderhouden zelf een belangrijk deel van het wijkgroen op een ecologische wijze. Zij doen dat in samenwerking en overleg met de gemeente Culemborg en Waterwinbedrijf Vitens. De meeste bewoners hebben sterk het gevoel dat het zelfbeheer de kwaliteit en diversiteit van het groen in de wijk verhoogt. De gezamenlijke werkzaamheden maken ongedwongen ontmoetingen met andere bewoners in de wijk mogelijk.
Publication http://library.wur.nl/WebQuery/wurpubs/406907
Persistent Identifier urn:nbn:nl:ui:32-406907
Metadata XML
Source Wageningen University & Research Centre

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation