KNAW

Onderzoek

Knelpunten en effectiviteit van het invoeren en werken volgens een...

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Knelpunten en effectiviteit van het invoeren en werken volgens een Regionaal Transmuraal Indicatiegericht Formularium (RTIF)
Looptijd 11 / 1999 - 11 / 2004
Status Afgesloten
Dissertatie Ja
Onderzoeknummer OND1273700

Samenvatting

Onderzoek naar implementatie en acceptatie van richtlijnen hebben aangetoond dat het niet zo eenvoudig is om de gangbare behandeling of therapie te veranderen. Het maken en invoeren van een nieuw formularium of richtlijn alleen is niet genoeg om het voorschrijfgedrag te veranderen. Dit onderzoek probeert de beïnvloedende factoren in kaart te brengen en die factoren te koppelen aan de verschillen tussen acceptatie, gebruik en volgen van een indicatiegericht formularium.

Samenvatting (EN)

Before effective implementation of a guideline can take place, the barriers and facilitators should be identified and addressed. The aim of this study is to explore the barriers and facilitators perceived by specialists in using disease-oriented guidelines for outpatients with hypertension, heart failure and gastric disorders. These factors might be used to explain the difference in acceptance and adherence to guidelines.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Classificatie

D23340 Biofarmaceutische wetenschappen, toxicologie
D23370 Sociale geneeskunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie