KNAW

Research

To make organic beef more valueable by chain cooperation

Pagina-navigatie:


Update content


Title To make organic beef more valueable by chain cooperation
Period 2003 - unknown
Status Completed
Research number OND1306734

Abstract (NL)

Op dit moment wordt een groot deel van het biologisch rundvlees nog betrokken uit landen buiten Nederland. Buitenlands vlees wordt vaak goedkoper geproduceerd en alleen de betere delen worden aan Nederlandse afnemers verkocht (Nederlands vlees moet vierkant verwaard worden). Het project wil een bijdrage leveren aan het vergroten van het aandeel Nederlands biologisch rundvlees in de supermarkten. Het project wil dit bereiken door een inventarisatie te maken van de huidige vraag en aanbod van biologisch rundvlees. Op basis van dit inzicht zullen er afmest strategieƫn uitgewerkt worden om de gevraagde kwaliteit te kunnen leveren en worden er trainingen ontwikkeld voor melkveehouders om meer kennis te krijgen over de potentiƫle geschiktheid van de dieren en het juiste moment van afleveren. Om de concurrentiepositie ten opzichte van buitenlands rundvlees te versterken zal ook nagegaan worden hoe het vlees optimaal verwaard kan worden (vierkantsverwaarding), en zal gewerkt worden aan het verbeteren van de (keten)samenwerking door de communicatie, transparantie, en het vertrouwen, in de keten te vergroten.

Publicaties bij dit project zijn beschikbaar via deze Link

Related organisations

Other involved organisations

De Groene Weg
DUMECO B.V.
DE NATUURWEIDE
Praktijkonderzoek Veehouderij
LEI
Praktijkbedrijf Aver Heino

Related people

Project leader W. Hilkens

Related research (upper level)

Classification

A22000 Animal husbandry
A71000 Nutrition
D43000 Economics

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation