KNAW

Research

Practical network organic vegetables in greenhouses

Pagina-navigatie:


Update content


Title Practical network organic vegetables in greenhouses
Period 01 / 2006 - 12 / 2008
Status Completed
Research number OND1311520

Abstract

[Desciption problem/question]:
In this project subjects are included which relate to biologically grown crops and which are carried out in co-operation with growers. In this way acquired knowledge will quickly be available for all growers. The practical network will also aim for a durability and high quality produce. The content of the program will be determined in 2005 in direct dialogue with the growers and in agreement/ co-operation with the advisory part.

Abstract (NL)

[Probleem]:
Op veel plaatsen en door vele partijen als ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen binnen de biologische sector, in de agrarische sector en daarbuiten wordt veel kennis ontwikkeld die in aanmerking voor inpassing en toepassing in de biologische glasgroenteteelt op de bedrijven en bij organisaties in de sector. Het tot werking brengen van deze kennis vergt een specifieke aanpak.
[Doel]:
Door ontwikkeling, inpassing, verspreiding en het delen van nieuwe en bestaande kennis in de bedrijven en instellingen in de biologische glasgroenteteelt door interactie en participatie binnen een netwerk van ondernemers, onderzoekers en adviseurs. Daarnaast worden nieuwe kennisvragen geĆÆdentificeerd.
[Werkwijze]:
In het praktijknetwerk wordt gezamenlijk met de participerende ondernemers een agenda voor kennisdoorontwikkeling, -inpassing en verspreiding opgesteld en uitgevoerd.
De activiteiten zullen naadloos aansluiten op het desbetreffende communicatieprogramma dat aan een adviesorganisatie wordt opgedragen. De bedrijven in het netwerk vervullen de rol van proef- en demonstratiebedrijven. Daarnaast identificeren de partijen in het netwerk nieuwe kennisvragen.
[Resulaten en producten]:
Resultaten komen beschikbaar in de vorm van strategieƫn, modellen en adviezen en worden verspreid door workshops, demonstraties, voorlichtingsbijeenkomsten, nieuwsbrieven, artikelen in de vakpers, verslagen en op websites.

Related organisations

Related people

Project leader Ing. R.A.F. van Paassen

Related research (upper level)

Classification

D18210 Agriculture and horticulture
D70000 Economics and Business Administration

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation