KNAW

Onderzoek

Praktijknetwerk biologische glasgoenten

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Praktijknetwerk biologische glasgoenten
Looptijd 01 / 2006 - 12 / 2008
Status Afgesloten
Onderzoeknummer OND1311520

Samenvatting

[Probleem]:
Op veel plaatsen en door vele partijen als ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen binnen de biologische sector, in de agrarische sector en daarbuiten wordt veel kennis ontwikkeld die in aanmerking voor inpassing en toepassing in de biologische glasgroenteteelt op de bedrijven en bij organisaties in de sector. Het tot werking brengen van deze kennis vergt een specifieke aanpak.
[Doel]:
Door ontwikkeling, inpassing, verspreiding en het delen van nieuwe en bestaande kennis in de bedrijven en instellingen in de biologische glasgroenteteelt door interactie en participatie binnen een netwerk van ondernemers, onderzoekers en adviseurs. Daarnaast worden nieuwe kennisvragen geĆÆdentificeerd.
[Werkwijze]:
In het praktijknetwerk wordt gezamenlijk met de participerende ondernemers een agenda voor kennisdoorontwikkeling, -inpassing en verspreiding opgesteld en uitgevoerd.
De activiteiten zullen naadloos aansluiten op het desbetreffende communicatieprogramma dat aan een adviesorganisatie wordt opgedragen. De bedrijven in het netwerk vervullen de rol van proef- en demonstratiebedrijven. Daarnaast identificeren de partijen in het netwerk nieuwe kennisvragen.
[Resulaten en producten]:
Resultaten komen beschikbaar in de vorm van strategieƫn, modellen en adviezen en worden verspreid door workshops, demonstraties, voorlichtingsbijeenkomsten, nieuwsbrieven, artikelen in de vakpers, verslagen en op websites.

Samenvatting (EN)

[Desciption problem/question]:
In this project subjects are included which relate to biologically grown crops and which are carried out in co-operation with growers. In this way acquired knowledge will quickly be available for all growers. The practical network will also aim for a durability and high quality produce. The content of the program will be determined in 2005 in direct dialogue with the growers and in agreement/ co-operation with the advisory part.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Projectleider Ing. R.A.F. van Paassen

Bovenliggende onderzoeksactiviteit(en)

Classificatie

D18210 Landbouw en tuinbouw
D70000 Economie en bedrijfskunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie