KNAW

Onderzoek

Groenlabelkas

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Groenlabelkas
Looptijd 01 / 2006 - onbekend
Status Afgesloten
Onderzoeknummer OND1312845

Samenvatting

Het groenlabel voor kassen is ingevoerd om tuinders via financieel voordeel te stimuleren milieu- en energiesparende methoden en technieken te gebruiken in tuinbouwkassen.
Om in aanmerking te komen voor een groenlabel moet de kas aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria worden onder toezicht van de Raad voor accreditatie ook getoetst door certificerende instellingen. De groenlabelkascommissie komt regelmatig bij elkaar om vraagstukken rond aanvragen van tuinders te beoordelen en aanpassing van de criteria naar gelang de ontwikkelingen voor te bereiden en voor te stellen. Daarbij heeft de commissie behoefte aan deskundige inbreng vanuit het energieonderzoek. De groep Greenhouse Technology is betrokken geweest bij het opstellen van de energiecriteria bij de start van groenlabelkas en als zodanig gevraagd een bijdrage te leveren aan het commissiewerk. De kosten hiervoor zijn steeds gedragen door het Energieprogramma van LNV.

Samenvatting (EN)

[Research Objectives]:
Guarding and Updating of the Green Label certification system
[Results and products]:
A Green Label certification system enabling the grower and the greenhouse constructor to verify if a planned investment in a greenhouse system meets Green Label Investment rules i.e. the system has better energy performance than is required according to normal standards.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Projectleider Dr.ir. J.C. Bakker

Bovenliggende onderzoeksactiviteit(en)

Classificatie

D14800 Energie
D18210 Landbouw en tuinbouw
D70000 Economie en bedrijfskunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie