KNAW

Research

Renovation parishpark Nieuw-Wehl

Pagina-navigatie:


Update content


Title Renovation parishpark Nieuw-Wehl
Period 2003 - unknown
Status Completed
Research number OND1316151

Abstract (NL)

Het parochiepark van het kerkdorp Nieuw-Wehl is een belangrijke ontmoetingsplaats in het culturele en sociale leefklimaat van het dorp.
In het voormalige klooster is de Stichting Fatima voor gehandicaptenzorg gekomen. Ook zijn er vele toeristen die gebruik maken van de verschillende fietsroutes zoals Montferland route, het Lokaal Ommetje Wehl, en route Rond De Heerlijkheid Wehl, die langs het park lopen. Voor deze grote groep toeristen is het park een unieke plek om even uit te rusten en een kijkje te nemen in de parochiekerk, de Maria-Kapel en het monument van de Zusters van Julie Postel te bezichtigen.
Helaas heeft het park zijn uitstraling die het in het verleden bezat, grotendeels verloren. Daarom is het doel van dit project om het parochiepark te renoveren, zodat het nog aantrekkelijker wordt voor toeristen.
Een landschapsarchitect heeft een nieuw plan gemaakt voor de inrichting van het park. Er worden onder andere verwilderde bomen en struiken weggehaald en de Calverieberg wordt weer in goede staat hersteld.

Related organisations

Related people

Contact person J. ten Have
Contact person E. Kok

Classification

D18140 Nature and landscape
D65000 Urban and rural planning

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation