KNAW

Research

Transcription factor signal systems

Pagina-navigatie:


Update content


Title Transcription factor signal systems
Period 01 / 2005 - unknown
Status Current
Research number OND1323485

Abstract (NL)

Doel: Het ontrafelen van de werking van transcriptiefactoren, welke moleculaire interacties plaats vinden en hoe transcriptiefactoren signalen doorgeven.
Transcription factors (TF) zijn de belangrijkste regulatie eiwitten in een organisme. Ze functioneren door signalen door te geven van cel naar cel en uiteindelijk transcriptie van targetgenen te reguleren. Dit gaat middels een groot aantal moleculaire interacties met andere eiwitten en DNA. Welke eiwitten hierbij betrokken zijn en waar deze interacties plaats vinden is weinig van bekend.

Werkwijze:
Dit project is in een afrondende fase waarin de planten die in de afgelopen jaren gegenereerd zijn verder genalayseerd worden. Er zal vooral gekeken worden met de Confocal Scanning Laser microscoop (CSLM) naar transport van eiwitten. De plantlijnen brengen allemaal eiwitten met fluorescente GFP tags tot expressie. Door de fluorescente label zijn de eiwitten te volgen in het levende weefsel. Hierdoor krijgen we een natuurgetrouwe weergave van de localisatie en functioneren van eiwitten Door bleaching van het fluorescente signaal kan naar het transport gekeken worden (FRAP).

Resultaten:
Een aantal nieuwe technologie├źn voor het in vivo volgen van eiwitten zullen ontwikkeld worden. Ook methoden om in vivo eiwitinteracties aan te tonen en kwantitatieve metingen aan te verrichten zullen ontwikkeld worden. Dit project is gericht op een systeembiologische aanpak en zal moeten leiden tot een goede positie ten aanzien van Systeembiologie.

Publicaties bij dit project zijn beschikbaar via deze Link

Related organisations

Related people

Project leader Prof.dr.ir. G.C. Angenent

Related research (upper level)

Classification

D18210 Agriculture and horticulture
D21400 Genetics
E11000 Biotechnology

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation