KNAW

Onderzoek

Houdbaarheid & voeding potchrysant

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Houdbaarheid & voeding potchrysant
Looptijd 2005 - onbekend
Status Afgesloten
Onderzoeknummer OND1329624
Leverancier gegevens Productschap Tuinbouw

Samenvatting

De relatie tussen het voedingsniveau, met name sporenelementen, en houdbaarheid van de potchrysant vaststellen.
Voortgang/resultaten
In dit onderzoek is alleen de relatie tussen de houdbaarheid en de voeding onderzocht. Uit eerder bedrijfsvergelijkend onderzoek blijkt dat factoren als temperatuur, het CO2-niveau, de remstrategie en de rijpheid waarmee planten worden afgeleverd de houdbaarheid beïnvloeden. Daarnaast wordt ook de opname van voedingselementen door omgevingsfactoren beïnvloed zoals licht, temperatuur en het CO2-niveau.
Verder blijkt dat:
- De houdbaarheid beïnvloed werd door de EC in het wortelmilieu (deze is sterk gecorreleerd met kalium, calcium, magnesium en nitraat).
- De sierwaarde na drie weken was beïnvloed door de pH en het gehalte aan sporenelementen in het wortelmilieu.
- In een aantal partijen het niveau van een aantal sporenelementen lager was dan het advies volgens de bemestingsadviesbasis, maar er geen gebrekverschijnselen zijn gezien.
- Er geen partijen zijn geweest met een slechte houdbaarheid.
- Er geen effecten van voeding zijn gezien op de bladkwaliteit en op aantasting door Botrytis

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Projectleider Ing. A.A.E. Bulle
Contactpersoon D. Kraaijeveld

Classificatie

A21000 Landbouw en tuinbouw
D22500 Plantkunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie