KNAW

Research

Evaluation of novel Plant-based Meat Substitutes having a High-quality Fibrous structure

Pagina-navigatie:


Update content


Title Evaluation of novel Plant-based Meat Substitutes having a High-quality Fibrous structure
Period 01 / 2009 - 12 / 2010
Status Completed
Research number OND1336548

Abstract

Description:
Improvement of fibrous structure of texturized plant-originating protein enriched products.

Research objectives:
Adaptation and optimization of available process equipment , evaluation of structure quality by means of sensory research.
Definition of maximal 3 high-potential Plant-based Meat Substitutes having a High-quality Fibrous structure.

Results and products:

- Presentation of maximally 3 illustrative half products, potentially translatable towards high-potential Plant-based Meat Substitutes having a High-quality Fibrous structure
- Reference document containing information and suggestions for follow-up (e.g. formulation of business plans for plant-based meat replacers)

Abstract (NL)

Doel
Normal 0 false false false
Genereren, inzichtelijk maken en beschikbaar stellen van kennis voor de ontwikkeling van plantaardige vleesvervangers met hoogwaardige vezelstructuur, als duurzame alternatieven voor dierlijke eiwitten.

Werkwijze
Normal 0 false false false

- Aanpassen van een beschikbaar procesprincipe voor het verkrijgen van plantaardige vleesalternatieven met hoogwaardige vezelstructuur, onderbouwd door sensorisch onderzoek en inzichtelijk gemaakt via structureel kennismanagement.

Resultaten
Normal 0 false false false

- Maximaal 3 (tastbare) illustratieve halffabricaten, vertaalbaar naar plantaardige vleesalternatieven met hoogwaardige vezelstructuur
- Referentiedocument met informatie en richtlijnen voor follow-up (bv. uitwerken business plannen voor concrete plantaardige vleesalternatieven)

Publicaties bij dit project zijn beschikbaar via deze Link

Related organisations

Related people

Researcher Dr. N.J.J.P. Koenderink
Researcher Dr.ir. D. Stegeman
Researcher Drs. M.J. Timmer
Researcher Prof.dr.ir. J.L. Top
Researcher Dr. D.J.M. Willems
Project leader Dr.ir. J.J. Knol

Related research (upper level)

Classification

A71000 Nutrition

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation