KNAW

Research

Evaluation IUCN World Heritage Waddensea

Pagina-navigatie:


Update content


Title Evaluation IUCN World Heritage Waddensea
Period 09 / 2008 - unknown
Status Completed
Research number OND1337849

Abstract (NL)

Doel
Analyse van het nominatiedossier waarin het Duits-Nederlandse waddenzeegebied wordt aangewezen als werelderfgoedgebied. De vraag is of met de thans gehanteerde begrenzingen er geen zogenaamde Outstanding Universal Values worden gemist.

Achtergrond
De International Union for Conservation of Nature (IUCN ) is bezig met een evaluatie van de nominatiesdossiers van het werelderggoedgebied waddenzee. In het vervolg hierop is een nadere analyse gewenst waarin de genomineerde delen (Duits-Nederlandse delen) van de waddenzee worden vergeleken met de niet genomineerde (Deense) delen. Evenals een vergelijking tussen de genomineerde kustgebiedn (in twee Duitse deelstaten) ten opzichte van de niet genomineerde kustzones. Hieruit moet blijken of er met de huidige begrenzingen geen Outstanding Universal Values zoals omschreven in het nominatiedossier over het hoofd worden gezien.

Werkwijze
Overleggen met experts
Notitie maken en deze verder weer ter beoordeling internationaal voorleggen experts.

Resultaten
Resultaten weergegeven in een memo (Engelstalig). Met als conclusie:
Alle Outstanding Universal Values die worden aangetroffen in de genomineerde delen worden evenzo aangetroffen in de in het Deense waddenzeegebied. De genomineerde delen bevatten op hun beurt alle elementen om hun Outstanding Universal Values waar te maken. Deze elementen zijn tevens in voldoende omvang aanwezig om als complete representatie van de onderdelen en processen te dienen.

Publicaties bij dit project zijn beschikbaar via deze Link

Related organisations

Related people

Project leader Dr. M.J. Baptist

Related research (upper level)

Classification

D18140 Nature and landscape
D22400 Ecology

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation