KNAW

Onderzoek

Business intelligence in de sierteeltketen

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Business intelligence in de sierteeltketen
Looptijd 01 / 2007 - 12 / 2007
Status Afgesloten
URL http://edepot.wur.nl/139211
Onderzoeknummer OND1338166
Leverancier gegevens Productschap Tuinbouw

Samenvatting

Beschrijving
Toepassingen van ICT bij bedrijven in de keten ter ondersteuning van hun interne processen neemt toe. Een onderbelicht aspect is de uitwisseling van operationele gegevens tussen partners in de keten, het verschaffen van transparantie over de keten en de intergratie daarvan voor besluitvorming in de eigen bedrijfsvoering. Gezien het karakter van de sierteeltketen, waar snelheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid essentieel zijn, verdient dit meer aandacht, geïnitieerd door een consortium van Lemkes, Emrys, Rijnconsult, FloraHolland, Wageningen UR en Erasmus Universiteit.

Doel van dit project: Het ontwikkelen van praktische tools voor het intelligent gebruik van operationele gegevens met als doel de concurrentiepositie van het NL sierteeltcluster te versterken.

Resultaten
Business Intelligence als hulpmiddel om de keten te stroomlijnen. Het klinkt ingewikkeld, maar het kan. En het kan de sierteeltsector ook nog eens veel opleveren in termen van efficiency en kostenbeheersing. Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek, inclusief praktijkpilot, dat heeft plaatsgevonden in de sierteeltsector.

Bovendien is er een blauwdruk ontwikkeld waarmee partijen in de keten inzicht krijgen in de manier waarop een Business Intelligence-traject kan worden aangepakt.

Betrokken organisaties

Overige betrokken organisaties

Royal Lemkes Group

Betrokken personen

Contactpersoon Ir. P. Ravensbergen

Classificatie

D18210 Landbouw en tuinbouw
D70000 Economie en bedrijfskunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie