KNAW

Onderzoek

Schoon en middelenvrij

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Schoon en middelenvrij
Looptijd 04 / 2009 - 12 / 2009
Status Afgesloten
URL http://edepot.wur.nl/294177
Onderzoeknummer OND1338444
Leverancier gegevens Productschap Tuinbouw

Samenvatting

Beschrijving
Informeren van doelgroepen over een teelt zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en het implementeren van (nieuwe) technieken en methoden in de paddenstoelenteelt om te komen tot middelenvrije teelt.

Resultaten
Het project Schoon & middelenvrij, afgerond in 2010, had tot doel de telers en toeleveranciers van paddenstoelen te informeren over de mogelijkheden om middelenvrij te telen, naast mogelijke alternatieven om middelengebruik te voorkomen.

Uiteindelijk werden 23 bijeenkomsten met 2 verschillende thema s door 278 personen uit de paddenstoelensector bezocht. Het kennisniveau van de deelnemers kan goed genoemd worden, maar de praktische toepassing van hygiëne maatregelen laat in veel gevallen te wensen over.

Alternatieven voor chemische middelen zijn nog niet voldoende getest voor direct grootschalige toepassing in de sector. Een goede algemene hygiëne, een goed onderhouden gebouw en duidelijke instructies naar personeel zijn en blijven de basis voor een ziekte-vrije teelt en daarmee de sleutel tot een uiteindelijk chemisch middelenvrije teelt.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Contactpersoon J. Vink

Classificatie

D18210 Landbouw en tuinbouw

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie