KNAW

Onderzoek

Verhoging professionalisering van kleine hoveniers

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Verhoging professionalisering van kleine hoveniers
Looptijd 01 / 2009 - 12 / 2009
Status Afgesloten
Onderzoeknummer OND1338535
Leverancier gegevens Productschap Tuinbouw

Samenvatting

Beschrijving
In 2009 hebben regioconsulenten van de VHG, in samenwerking met externe dienstverleners, 300 bedrijven bezocht in het kader van het professionaliseringsproject.

Deze bedrijven hebben middels een quickscan inzicht verkregen in verbeterpunten met betrekking tot projectuitvoering, bedrijfsvoering en personeelsbeleid.

Om bedrijven direct de gelegeneheid te geven de verbeterpunten aan te pakken zijn de volgende workshops georganiseerd; begroten&offertes, acquisitie& verkoop, begroten&offertes, plannen& organiseren en personeelsmanagement. Hieraan hebben in totaal 170 bedrijven deelgenomen.

In 2010 wordt het project vervolgd.

Resultaten
In 2009 hebben regioconsulenten van Branchevereniging VHG in samenwerking met externe dienstverleners, ondersteund door Productschap Tuinbouw, 467 bedrijven in de sector bezocht, waarvan 300 bedrijven in het kader van het professionaliseringsprogramma.

De meeste van deze bedrijven hebben middels een quickscan, gebaseerd op het VHG-professionaliseringsmodel, inzicht verkregen in verbeterpunten met betrekking tot projectuitvoering, bedrijfsvoering en personeelsbeleid. In een aantal gevallen was het noodzakelijk om uitsluitend een specifiek bedrijfsprobleem in relatie tot een van de genoemde werkvelden te behandelen.

Om bedrijven direct de gelegenheid te geven de verbeterpunten op te pakken heeft Branchevereniging VHG in 2009 diverse workshops georganiseerd. Zo hebben op basis van de ingevulde quickscans 40 bedrijven deelgenomen aan de workshop Acquisitie & Verkoop en hebben 32 bedrijven de workshop Begroten & Offertes bijgewoond. Aan de workshops Nacalculatie (18), Plannen & Organiseren (22) en Personeelsmanagement (9) hebben in totaal 49 bedrijven deelgenomen.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Contactpersoon R. Ramakers

Classificatie

D18210 Landbouw en tuinbouw
D70000 Economie en bedrijfskunde

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie