KNAW

Research

Dynamic Capabilities for Managing Emerging Technologies: Organizational...

Pagina-navigatie:


Update content


Title Dynamic Capabilities for Managing Emerging Technologies: Organizational and managerial antecedents of effective adoption of Cloud Computing
Period 01 / 2011 - 01 / 2015
Status Completed
Dissertation Yes
Research number OND1342182
Data Supplier Website ERIM

Abstract

This is a Marie Curie Initial Training Network research project. This research project will focus on the reorganization of supplier networks and the impact on organizational performance in the context of the telecommunication industry. The research project will examine the antecedences affecting supplier network success and relationship with dynamic capabilities. The research will be carried out combining case studies and an industry wide survey.

Abstract (NL)

Sommige bedrijven zijn er al in geslaagd concurrerend te blijven tijdens en nadat ze zijn overgestapt op cloud computing. Wat onderscheidt deze bedrijven? In zijn proefschrift beschrijft Saeed Khanagha de effectieve aanpak bij technologische veranderingen. Hij onderzocht het samenspel tussen structuren, werkwijzen en bestuursperceptie, in nauwe samenwerking met spelers in de sector. Volgens Khanagha zijn gespecialiseerde bedrijven soms goed in staat om de technische aspecten van de veranderingen te verwerken, maar hebben ze moeite met de organisatorische uitdagingen, het toewijzen van middelen, collega's enthousiast maken en experimenteren in een nieuw vakgebied. Het kan echter een grote vergissing zijn de nieuwe technologie proberen te implementeren volgens bestaande denkwijzen en werkmethoden. Hij stelt dat er radicaal andere denkwijzen en werkmethoden nodig zijn om alle mogelijkheden van een nieuw fenomeen volledig te benutten.

Related organisations

Related people

Supervisor Prof.dr. H.W. Volberda
Co-supervisor Dr. I. Oshri
Doctoral/PhD student Dr. S. Khanagha

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation