KNAW

Onderzoek

Dynamic Capabilities for Managing Emerging Technologies: Organizational...

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Dynamic Capabilities for Managing Emerging Technologies: Organizational and managerial antecedents of effective adoption of Cloud Computing
Looptijd 01 / 2011 - 01 / 2015
Status Afgesloten
Dissertatie Ja
Onderzoeknummer OND1342182
Leverancier gegevens Website ERIM

Samenvatting

Sommige bedrijven zijn er al in geslaagd concurrerend te blijven tijdens en nadat ze zijn overgestapt op cloud computing. Wat onderscheidt deze bedrijven? In zijn proefschrift beschrijft Saeed Khanagha de effectieve aanpak bij technologische veranderingen. Hij onderzocht het samenspel tussen structuren, werkwijzen en bestuursperceptie, in nauwe samenwerking met spelers in de sector. Volgens Khanagha zijn gespecialiseerde bedrijven soms goed in staat om de technische aspecten van de veranderingen te verwerken, maar hebben ze moeite met de organisatorische uitdagingen, het toewijzen van middelen, collega's enthousiast maken en experimenteren in een nieuw vakgebied. Het kan echter een grote vergissing zijn de nieuwe technologie proberen te implementeren volgens bestaande denkwijzen en werkmethoden. Hij stelt dat er radicaal andere denkwijzen en werkmethoden nodig zijn om alle mogelijkheden van een nieuw fenomeen volledig te benutten.

Samenvatting (EN)

This is a Marie Curie Initial Training Network research project. This research project will focus on the reorganization of supplier networks and the impact on organizational performance in the context of the telecommunication industry. The research project will examine the antecedences affecting supplier network success and relationship with dynamic capabilities. The research will be carried out combining case studies and an industry wide survey.

Betrokken organisaties

Betrokken personen

Promotor Prof.dr. H.W. Volberda
Co-promotor Dr. I. Oshri
Promovendus Dr. S. Khanagha

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie