KNAW

Research

KB-15 Gezond en veilig voedsel in ketenperspectief

Pagina-navigatie:


Update content


Title KB-15 Gezond en veilig voedsel in ketenperspectief
Period 01 / 2011 - unknown
Status Current
Research number OND1346078

Abstract

This program focuses on healthy and safe food. For healthy food this means increasing the quality, encouraging healthy food choices, establishing relationships between food, lifestyle and behavior on the one hand and chronic food-related diseases on the other hand. For safe food this means increasing safety of basic food products, new food products, new additions and new editing and processing methods, the (further) development of risk-benefit assessment frameworks and for both healthy and safe food the development of technological innovations.

Abstract (NL)

Dit programma richt zich op gezond en veilig voedsel. Voor gezond voedsel betekent dit het vergroten van de kwaliteit, het stimuleren van gezond voedselkeuzegedrag, het vaststellen van relaties tussen enerzijds voedsel, leefstijl en gedrag en anderzijds chronische voedsel gerelateerde ziekten. Voor veilig voedsel betekent dit het vergroten van veiligheidsaspecten van basisvoedselproducten, nieuwe voedsel producten, nieuwe toevoegingen en nieuwe bewerkings- en verwerkingsmethoden, het (door)ontwikkelen van risk-benefit afwegingskaders en voor zowel gezond als veilig voedsel de ontwikkeling van technologische innovaties.

Publicaties bij dit programma zijn beschikbaar via deze link

Related organisations

Related people

Related research (upper level)

Related research (lower level)

Food Integrity
EU SUN: life cycle of engineered nanoparticles
EU NanoDef: meten van nanodeeltjes (NL)
EU Decathlon (NL)
RQA Pick'n'Pack WP5
Positiebepaling residu op vruchten (NL)
Opheldering onbekende mycotoxines (NL)
Nudge-project
IPOP Customized nutrition
IPOP CN p1 Knol
Integrale afweging duurzaamheidsaspecten in de keten (NL)
High throughput cellulaire assays
Oat chain(fiat Avena)
Oat chain
Habeat WP3 T3-4(3-5) RTD EFF
Habeat WP3 T3-3-3 RTD EXP
FUSIONS WP4
Fovea2 voor specifieke consumenten segment (NL)
Foodomics metabole profiling
Fish ageing
EU Marlon
EU fruit breedomics
EU FoodMetRes
EU Collab4Safety
EU Berry
EPPN-RTD WP3
CAFE-EU-WP8
CAFE-EU-WP6
Flavonoïden biobeschikbaarheid (NL)
Virus security in animal production chains
Nanodetect
Conffidence
Nano analysis
Prediction of health/disease
Statistical modelling food quality and - safety
Safefoodera
Implications of quality standards for diets and trade
Food safety chains
Integrale afwegingstools gezond, veilig en duurzaam voedsel in ketenperspectief (NL)
Pegasus Public Perception of Genetically modified Animals ? Science, Utility and Society
TIFN sensory and food preferences
Netherlands Toxicogenomics Center
Productgebaseerde effectanalyse (NL)
Voedselveiligheid nanotech: toxicologie (NL)
Herformulering: zout en vet (NL)
Healthy fruit
TIFN food structuring foam stability
TIFN food safety biofilm
ESBL / Campylobacter
Prometheus
Diet gut interactions: food format
CAFÉ: computer aided food processes for control engineering
TIFN knowledge management
Athena (AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement)
Risk-benefit analysis of flavonoids
Kwantitatieve eiwit detectie en identificatie (NL)
Expertise development plant toxines
Authentication/traceability
Gezond in de keten (NL)
TERPMED-plant terpenoids for human health
Allergy and defense mechanism
Gezonde vetzuursamenstelling in melk van gezonde en duurzaam gehouden runderen. Interactie voeding - genotype (NL)
Fiat Avena
Residu afbraak peer (NL)

Go to page top
Go back to contents
Go back to site navigation