KNAW

Onderzoek

Exportbevordering uit

Pagina-navigatie:


Wijzig gegevens


Titel Exportbevordering uit
Looptijd 01 / 2012 - onbekend
Status Afgesloten
Onderzoeknummer OND1347827

Samenvatting

Beschrijving
De sector ziet nog volop kansen ontluiken voor groei van de export. In het bijzonder naar China, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Naast deze ruimte in de markt ziet men kwalitatieve kansen door de strengere fytosanitaire eisen van afnemers.

De Nederlandse sector kan daar als geen ander goed op inspelen. Door middel van een promotieplan wil de uiensector o.a. een 3%-groei van het wereldexportaandeel uien realiseren en de Chinese markt voor Nederlandse uien openbreken. Het promotieplan bestaat uit twee pijlers:

Marktontwikkeling en een platform voor ketensamenwerking creƫren met China, het Midden-Oosten en Zuid- en Centraal-Amerika door handelsbevordering en beurzen.
Het complete verhaal van de Nederlandse uiensector uitdragen door de ontwikkeling van collectieve materialen. Verder zal het ketenkwaliteitsbeleid versterkt worden door verdere implementatie van het Gecontroleerde Klasse systeem. Daarnaast wordt de internetsite internationaal uitgebouwd en zal die zich gaan richten op de ontwikkelingsmarkten en de bestaande key-markten.

Betrokken organisaties

Overige betrokken organisaties

Groentenenfruit Bureau

Omhoog
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie